Log in

Nou Reglament de Productes de la Construcció (RPC)

El 09 de maig va tenir lloc una sessió informativa sobre el nou Reglament Europeu de Productes de la Construcció (RPC), promoguda pel “Consejo de la Arquitectura Técnica” (CGATE) i on van participar el Ministeri i representant de les normes UNE, CEPCO, l’Institut Eduardo Torroja, el Col·legi de Madrid i com a moderador el Secretari General de l’EOTA.

Aquesta jornada es va exposar el futur de RPC i en quin estat de tramitació es troba, que s’espera la seva publicació per a finals d’estiu.

CPR1

La primera part de la sessió, a càrrec de Jorge Jimeno Bernal, Cap d’Àrea en S.G. de Qualitat i Seguretat Industrial MINTUR. Va exposar el marc actual i els principals aspectes de la nova legislació, destacant:

Nous requisits del producte

Procés de normalització

Complementarietat de la reglamentació nacional i europea per obtenir especificacions tècniques harmonitzades.

CPR2

-       

Zona harmonitzada

Definició de zona harmonitzada, on els estats membres hauran de respectar els reglaments nacionals i mesures administratives.

-       

Declaració de Prestacions i Conformitat (DdPC)

Requeriments bàsics dels treballs de construcció (annex I.1)

Característiques mediambientals essencials (Annex I.2)

Requisits del producte (Annex I.3)

CPR3

-      

Digitalització

Passaport del producte

CPR4

La segona part de la sessió va consistir en una taula rodona formada per Jorge Jimeno Bernal, Cap d’Àrea en S.G. de Qualitat i Seguretat Industrial MINTUR, Raquel Martínez Ejido representant de l’Associació Espanyola de Normalització UNE, Miguel García de CEPCO, Antonio Blázquez de l’Institut Eduardo Torroja, Francisco Javier Méndez el Col·legi de Madrid i com a moderador Sergio Vázquez Jiménez Secretari General de l’EOTA.
CPR5

On es va debatre l’aplicació de la nova directiva sobre productes de construcció, centrant-se en la necessitat de la digitalització del sector i la sostenibilitat. Dos conceptes que aniran lligats en els propers anys per tal de facilitar la implementació dels nous requisits dels productes de construcció en tot el seu cicle de vida, des de l’obtenció, passant per la seva posta en obra i fins a la fi del seu cicle.

13/05/2024